Magnezijev klorid za zdravje

Kaj je magnezijev klorid in kakšni so njegovi pozitivni učinki?

Magnezijev klorid heksahidrat (MgCl2-6H2O) je pojavna oblika minerala magnezija. V tej obliki ga telo najlažje sprejme, še posebej, če ob tem uživamo tudi vitamina B6 in D ter selen, ki pospešujejo absorpcijo magnezijevega klorida. Nasprotno pa kava, sladkor, alkohol in sol izločajo dragoceni magnezij iz telesa, zato je priporočljivo, da uživanje teh živil omejimo. Dnevno naj bi ženske zaužile 300 mg, moški pa 350 mg magnezija, vendar je dejanski vnos veliko manjši zaradi osiromašenosti hrane s hranilnimi snovmi, minerali in vitamini. Priporočeni dnevni vnos najlažje dosežemo z uživanjem magnezijevega klorida v obliki praška.

Magnezijev klorid za zdravje pridobivamo z izparevanjem morske vode. Farmacevtska čistina magnezijevega klorida, ki ga lahko kupite pri nas, je minimalno 99%. Poleg tega ima naš magnezijev klorid za zdravje dodano vrednost v primerjavi z drugimi pripravki na trgu, saj smo ga s pomočjo orgonskega topa informirali z 11 zdravilnimi informacijami.

 

Magnezijev klorid – uporaba

Uporaba magnezijevega klorida je povsem preprosta. Pripravimo ga tako, da zavremo liter vode in počakamo, da se ohladi. V stekleno posodo (npr. steklenico) damo 33 g magnezijevega klorida v prašku in ga prelijemo s prej prevreto in ohlajeno vodo. Če nam okus ne ustreza, ga lahko uživamo tudi s sokom. Dnevno spijemo okoli 100 ml v dveh ali treh odmerkih preko celega dneva. Dnevni odmerek magnezijevega klorida za zdravje otrok je za polovico manjši kot pri odraslih, torej 50 g na dan. Odmerek magnezijevega klorida povečamo pri določenih boleznih, kot so infekcije, vnetja in bolečine v sklepih ter mišicah. Redna uporaba magnezijevega klorida za zdravje ima številne pozitivne učinke na naše telo. Preprečuje rakava obolenja, išias, bolečine v hrbtenici, artrozo, težave s prostato, debelost, arteriosklerozo, aritmijo srca, depresijo, predčasno staranje in še številne druge tegobe, ki so v današnjem svetu zaradi obilice stresa, pomanjkanja gibanja in neprimerne prehrane zelo pogoste. 

Poleg oralne uporabe magnezijevega klorida za zdravje je možna tudi aplikacija te zdravilne učinkovine na kožo. Tako imenovano magnezijevo olje dobimo, če 167-200 ml prekuhane in ohlajene vode zmešamo s 33 g magnezijevega klorida. Uporaba magnezijeva olja vključuje mazanje raztopine po celotnem telesu, s poudarkom na pazduhah in dimljah, kjer je absorpcija skozi kožo največja.